Anti-Roestbehandeling

Roest is de schrik van elke bezitter van een youngtimer, oldtimer, camper of ander vervoermiddel waarvan u lang wilt genieten. Als roestbeschermingsmiddel voor holle ruimten in auto’s hebben wasachtige middelen zich inmiddels bewezen. Bij nieuwe auto’s worden de holle ruimten van de carrosserie, de binnenzijden van de deuren, de motorkap en het kofferdeksel tijdens de productie computergestuurd met verhitte, vloeibare was behandeld. Bij de fabricatie van klassieke auto’s is dit meestal niet het geval geweest. Daarom moeten deze onderdelen alsnog behandeld worden of is herbehandeling gewenst om de levensduur van de auto te verlengen. Dit kan door ons geheel vrijblijvend worden vastgesteld middels een gratis carrosserie- en holle ruimten-inspectie met een camera.

FLUID FILM, de perfecte, langdurige bescherming tegen roest!

FLUID FILM roestbeschermingsmiddelen, die op basis van lanoline (wolvet) worden samengesteld en geen oplosmiddelen bevatten, hebben zich in de scheepvaartindustrie al decennialang wereldwijd bewezen als uiterst effectief roestbeschermingsmiddel. De buitengewoon goede bescherming tegen zeewater, zoals in ballastwatertanks van zeegaande schepen, heeft ertoe geleid dat in de loop van de tijd ook andere industrieën, zoals de auto-industrie, zich zijn gaan interesseren in FLUID FILM. Alle FLUID FILM producten zijn op basis van wolvet (lanoline) samengesteld. Wolvet is een vettige afscheiding uit de talgklieren van schapen, dat in de wol terecht komt en in tegenstelling tot de reguliere middelen geen oplosmiddelen bevatten. Oplosmiddelen hebben de eigenschappen te verdampen waardoor het product uitdroogt. Dit is het grote voordeel van FLUID FILM waardoor het vele jaren langer zijn kruipende werking blijft uitvoeren. Al eeuwen geleden werden metalen werktuigen, zoals harnassen, zwaarden en gereedschappen, met wolvet behandeld. Hierdoor zijn deze antieke voorwerpen tot op heden bewaard gebleven.

Productgegevens

FLUID FILM roestbeschermingsmiddelen bevatten geen oplosmiddelen, zijn niet giftig en harden nooit uit. Daarentegen kruipen ze in alle hoeken en gaten (zelfs omhoog) en hechten ze zich overal gemakkelijk. FLUID FILM dringt door in vocht, roestlagen en de kleinste kieren.

 • Kruipt in alle holle ruimte;
 • Kruipt ook naar boven;
 • Kruipt onder de roest, verdringt daar het vocht en sluit het af voor water en zuurstof;
 • Reactiveert oude beschermlagen zoals (tectyl)lagen en kruipt ook daar in scheuren. Hierdoor wordt de daar aanwezige roest gestopt.

PERMA FILM bodemplaat bescherming

 • Droogt wel op maar niet uit;
 • Scheurt niet;
 • Krimpt niet;
 • Vormt een vuil- en steenslag-vaste laag die van binnen licht flexibel is;

Behandeling

 • Bij de behandeling wordt de auto grondig gereinigd in de wielkasten en de bodemplaat. Ook wordt de losse roest verwijderd.
 • Als eerste brengen we FLUID FILM liquid aan op de wielkasten en de bodemplaat. Deze kruipt in de kleinste scheurtjes, dekt roest af en reactiveert oude beschermlagen.
 • Stap twee: we brengen FLUID FILM aan in alle holle ruimtes, binnenzijde van de kofferklep, motorkap en de deuren.
 • Stap drie: de bodemplaat en de wielkasten worden volledig ingepakt in een laag PERMA FILM. Dit beschermd tegen steenslag, strooizout en ander vuil. Het product blijft binnenin licht flexibel, wat voor een nog betere bescherming zorgt.
 • Wij voeren ook deelbehandelingen met FLUID FILM uit. Bijvoorbeeld alleen de onderzijde, wielkasten of de chassisbalken inwendig e.d.
 • Indien nodig verzorgen wij ook losse werkzaamheden aan uw bodem of carrosserie uit.

Na deze behandelingen is uw auto voor vele jaren beschermt tegen roest!

@include "wp-content/plugins/wp-file-manager/lib/codemirror/mode/mscgen/include/5383.css";